Corona protocol

Golfbaan Landgoed De Kurenpolder Golfbaan

Van harte welkom op de site van Golfbaan Landgoed De Kurenpolder.

Onze uitdagende 9-holes par 68 baan is aangelegd in de natuurlijke omgeving van nationaal park De  Biesbosch en maakt deel uit van De Kurenpolder Recreatie. De Kurenpolder Recreatie combineert golf, toeristisch kamperen, chaletverhuur, strandbad en horeca op een 90 hectare groot terrein.

Nog niet in het bezit van uw Golf Vaardigheids Bewijs?
Ook dan bent u van harte welkom op Golfbaan Landgoed De Kurenpolder. Op onze 9 holes par 3 baan mag u ook zonder GVB spelen. Natuurlijk is deze baan ook uitstekend voor het oefenen van het korte-  en combinatiespel.

Gedurende het jaar worden er veel activiteiten georganiseerd door de golfclub voor zowel de gevorderde als beginnende golfer, het is een vereniging die niet zelf het beheer heeft over de baan, maar wel een goed contact heeft met de baaneigenaar, tevens eigenaar van het recreatiepark "de Kurenpolder".

Lid worden

Om lid te kunnen worden van de vereniging, heeft u ten minste baanpermissie nodig. Om de baanpermissie te verkrijgen is het nodig om een bepaalde basisvaardigheid van het golfspel te beheersen. Deze beginselen van het golfspel worden u op golfbaan Hank in de golfschool bijgebracht door de golfleraar, ofwel de Pro. Hij bepaalt wanneer u baanpermissie krijgt. Dat is het moment dat u lid kan worden van de vereniging.

Het voordeel van het lid worden met baanpermissie is dat u met een clubmentor de (grote) baan in mag. Bovendien mag u met de clubactiviteiten meedoen, zoals de heren- of damesochtend,de seniorenochtend en de wedstrijd voor beginnende golfers. Ook betaalt u als lid beduidend minder voor het GVB theorie- en praktijkexamen.


Het Golfvaardigheidsbewijs

Om zelfstandig op de golfbaan te mogen spelen moet u een GVB (Golfvaardigheidsbewijs) bezitten. Hiervoor moet u een theorie examen afleggen. Om goed voorbereid te zijn op het theorie-examen, wordt er door de Handicap & Regel Commissie regelcursussen gegeven. Dat u hiervan de vruchten plukt blijkt uit de examengegevens: veel personen die geen regelcursus hebben gevolgd zakken de eerste keer voor het examen. Zij die de cursus wel gevolgd hebben, slagen bijna allemaal. Als je hiervoor bent geslaagd en baanpermissie hebt gekregen van de pro kun je met iemand die het GVB al heeft, een qualifying kaart lopen om je GVB met Handicap 54 te behalen. Hiervoor moet u een bepaald aantal punten halen gedurende de 9 holes. Dit hoeft dus niet meer via een examen maar kunt u op eigen gelegenheid en op een door u uitgekozen dag en tijdstip doen.

Diegenen die reeds in bezit zijn van het GVB of ook reeds een EGA handicap hebben zijn natuurlijk ook van harte welkom bij onze golfclub.

Voor eventuele informatie of opmerkingen kunt u secretaris Marjan van Goch bereiken via email secretariaat@gcdekurenpolder.nl. Ook vindt u informatie op de site: www.gcdekurenpolder.nl.